FSSC 22000 wydanie 5 - zmiany, interpretacja, wymagania, dobre praktyki

Szkolenie zamknięte dla firm działających lub chcących działać w systemie FSSC 22000 wydanie 5

DO KOGO JEST TO SZKOLENIE

  • Kurs jest przeznaczony dla organizacji zajmujących się produkcją,  przetwórstwem i pakowaniem żywności.
  • Organizacja posiadających wdrożone wymagania ISO 22000 i rozważający rozszerzenie certyfikacji o FSSC 22000 wydnanie 5

CZEGO SIĘ NAUCZYCIE

Po zakończeniu kursu uczestnicy będą wiedzieli:

  • Jak mają działać audyty wewnętrzne i certyfikacyjne zgodnie z wydaniem 5 FSSC 22000
  • Jak zmiany w normie  ISO 22000 wpływają na FSSC 22000
  • Co zmienia się w FSSC po publikacji normy ISO 22000:2018
  • Jakie są wytyczne dotyczące niezapowiedzianych audytów które mają obowiązek przeprowadzać jednostki certyfikujące
  • W jaki sposób FSSC realizować musi wymagania Food Defense
  • W jaki sposób FSSC realizować musi wymagania Food Fraud Prevention
  • Jaka jest struktura FSSC 22000 wydanie 5 w połączeniu z ISO 22000:2018
  • Jak podejście oparte na ryzyku wpływa na FSSC 22000 wydanie 5

POPRZEDNIE DOŚWIADCZENIE

  • Przed przystąpieniem do tego kursu oczekuje się od uczestników znajomości poprzednich wersji FSSC lub przynajmniej znajomości innych standardów bezpieczeństwa żywności (IFS, BRC, ISO 22000)

SZKOLENIA POWIĄZANE

  • Audytor wewnętrzny FSSC 22000 5 i ISO 22000:2018
  • Wymagania ISO 22000:2018
  • Wymagania BRC 8 i IFS 6.1
  • Audytor wewnętrzn ISO 22000:2018
  • Audytor wewnętrzn BRc 8 i IFS 6.1
  • Certyfikowany specjalista i pełnomocnik HACCP
Data rozpoczęcia Data zakończenia Miejsce Zarezerwuj kurs
Warszawa Zarezerwuj teraz
Poznań Zarezerwuj teraz