Jednodniowe szkolenie dla firm działających lub chcących działać w systemie FSSC 22000.
Uwaga: od 01.01.2018 jedyną obowiązującą normą będzie standard w wersji 4.1 znacząco różniący się od 4.0 miedzy innymi obecnością niezapowiedzianych auditów.
DO KOGO JEST TO SZKOLENIE
- Kurs jest przeznaczony dla przedstawicieli organizacji zajmujących się produkcją, przetwórstwem żywności oraz przygotowujących produkty pochodzące z produkcji podstawowej i jednocześnie pragnących spełnić oczekiwania sieci dystrybucyjnych i handlowych.
CZEGO SIĘ NAUCZYCIE
Po zakończeniu kursu uczestnicy będą wiedzieli:
- jak mają działać audyty wewnętrzne i certyfikacyjne zgodnie z wersją 4.1
- jakie są wytyczne dotyczące niezapowiedzianych audytów które mają obowiązek przeprowadzać jednostki certyfikujące
- w jaki sposób FSSC realizować musi wymagania Food Defense
- w jaki sposób FSSC realizować musi wymagania Food Fraud Prevention
POPRZEDNIE DOŚWIADCZENIE
- Przed przystąpieniem do tego kursu oczekuje się od uczestników znajomości poprzednich wersji FSSC lub przynajmniej znajomości innych standardów bezpieczeństwa żywności
Koszty obejmują udział w szkoleniu, materiały szkoleniowe, wystawienie certyfikatu oraz wyżywienie w trakcie szkolenia.
Cena nie obejmuje noclegu.