Krytyczne zmiany w normie FSSC 22000 4.1

Jednodniowe szkolenie dla firm działających lub chcących działać w systemie FSSC 22000.

Uwaga: od 01.01.2018 jedyną obowiązującą normą będzie standard w wersji 4.1 znacząco różniący się od 4.0 miedzy innymi obecnością niezapowiedzianych auditów.

DO KOGO JEST TO SZKOLENIE

  • Kurs jest przeznaczony dla przedstawicieli organizacji zajmujących się produkcją, przetwórstwem żywności oraz przygotowujących produkty pochodzące z produkcji podstawowej i jednocześnie pragnących spełnić oczekiwania sieci dystrybucyjnych i handlowych.

CZEGO SIĘ NAUCZYCIE

Po zakończeniu kursu uczestnicy będą wiedzieli:

  • jak mają działać audyty wewnętrzne i certyfikacyjne zgodnie z wersją 4.1 
  • jakie są wytyczne dotyczące niezapowiedzianych audytów które mają obowiązek przeprowadzać jednostki certyfikujące
  • w jaki sposób FSSC realizować musi wymagania Food Defense 
  • w jaki sposób FSSC realizować musi wymagania Food Fraud Prevention

POPRZEDNIE DOŚWIADCZENIE

  • Przed przystąpieniem do tego kursu oczekuje się od uczestników znajomości poprzednich wersji FSSC lub przynajmniej znajomości innych standardów bezpieczeństwa żywności

Koszty obejmują udział w szkoleniu, materiały szkoleniowe, wystawienie certyfikatu oraz wyżywienie w trakcie szkolenia.
Cena nie obejmuje noclegu.

Data rozpoczęcia Data zakończenia Miejsce Zarezerwuj kurs
Warszawa Zarezerwuj teraz