BRC Packaging Standard 6 - zmiany, interpretacja, wymagania, dobre praktyki

Jednodniowe szkolenie realizowane w formie wykładowo-warsztatowej realizowane w związku ze zmianą standardu BRC Packaging z wersji 5 na 6


DLA KOGO JEST TO SZKOLENIE

  • Dla wszystkich osób zajmujących się produkcją/dystrybucją opakowań, pragnących wdrożyć lub utrzymać system gwarantujący bezpieczeństwo wytwarzanych przez nich opakowań, wg wymagań BRC Packaging 6
  • Dla organizacji posiadających wdrożony system wg wymagań BRC Packaging 5 (lub wcześniejszy)
  • Dla osób zaangażowanych w projektowanie, wdrażanie i zarządzanie systemem bezpieczeństwa opakowań, chcących poznać i zrozumieć podstawowe wymagania znowelizowanej wersji standardu BRC Packaging Materials wydanie 6
  • Szkolenie jest zalecane jako punkt wyjścia dla osób, które chcą uczestniczyć w innych kursach szkoleniowych dotyczących opakowań, np kursu dla audytorów wewnętrznych BRC

CZEGO SIĘ NAUCZYSZ

  • Wyjaśnić cel i przeznaczenie standardu BRC Packaging 6
  • Wyjaśnić kluczowe pojęcia i terminy oraz to jak zmieniły się one w nowym wydaniu stanardu
  • Opisać kluczowe nowe wymagania BRC Packaging 6
  • Określić kategorie ryzyka dla swoich produktów (opakowań) w oparciu o wymagania BRC Packaging 6
  • Wyjaśnić ramy prawne istotne dla produkcji opakowań
  • Poznanie nowych wymagań, w szczególności w zakresie zmian w obszarach:
  •     poziomy higieny
  •     audytów niezapowiedzianych
  •     klauzuli fundamentalnych (działania korygujące i zapobiegawcze)
  •     jakości produktu
  •     kultura jakości i bezpieczeństwo produktu
POPRZEDNIE DOŚWIADCZENIE
  • Brak wymagań wstępnych dla uczestników szkolenia

Szkolenia powiązane  

  • Audytor wewnętrzny wg BRC Packaging Standard
  • Audytor wewnętrzny BRC Food Safety wydanie 8
  • ISO 22000:2018  - Wymagania nowej normy i powiązanie z FSSC 22000
  • Audytor wewnętrzny ISO 22000:2018
  • Certyfikowany pełnomocnik i specjalista HACCP
  • Nowe Wymagania ISO 22000:2018 i FSSC 22200 4.1 (5)
  • Audytor wewnętrzny wg ISO 22000:2018 i FSSC 22000 4.1 (5)
  • Wymagania Food Fraud i Food Defence
     
Zakres czasowy: 1 dzień (9:00-16:30)
Cena: 550 PLN + VAT
W cenie szkolenia: Materiały szkoleniowe, przerwy kawowe, lunch
Rodzaj certyfikatu: Imienny certyfikat uczestnictwa w szkoleniu

Data rozpoczęcia Data zakończenia Miejsce Zarezerwuj kurs
Warszawa Zarezerwuj teraz
Warszawa Zarezerwuj teraz
Warszawa Zarezerwuj teraz
Warszawa Zarezerwuj teraz
Poznań Zarezerwuj teraz
Warszawa Zarezerwuj teraz
Katowice Zarezerwuj teraz