BRC Food 8 i IFS Food 6.1 Zmiany w wymaganiach, interpretacja i najlepsze praktyki

Jednodniowe szkolenie otwarte z możliwością przeprowadzenia w postaci szkolenia zamkniętego w siedzibie klienta.

Potrzebujesz tego kursu, jeśli...

  • Posiadasz w organizacji wdrożony standard BRC 7 (lub wcześniejszy) i rozważasz certyfikację wg wymagań BRC 8
  • Posiadasz w organizacji wdrożony standard IFS 6.0 (lub wcześniejszy) i rozważasz certyfikację wg wymagań IFS 6.1
  • Posiadasz jeden z powyższych systemów i rozważasz wdrożenie drugiego lub zmianę na inny
  • Nie posiadasz jeszcze systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności a jesteś producentem żywności

Nauczysz się…

  • O kryteriach auditu wg IFS 6.1 i BRC 8
  • Jak interpretować obecne i nowe wymagania oraz jak wpływają one na organizację pracy
  • Jakie są wymagania w zakresie Food Defense i Food Fraud (Zafałszowania, oszustwa i autentyczności żywności)
  • Najlepszych praktyk spełnienia wymagań Food Defense i Food Fraud
  • Zastosowanie metod HACCP, TACCP, VACCP do redukcji ryzyka, zagrożeń i podatności
  • Jakie są nowe wymagania odnośnie zarządzania alergenami
  • Obowiązki związane z kodami QR
  • Jak standardy odnoszą się do polityki i strategii organizacji

Dalszy rozwój

  • Warto skorzystać z praktycznych warsztatów dla audytorów wewnętrznych bezpieczeństwa żywności wg najnowszych wymagań IFS, BRC, FSSC i ISO 22000

Zakres czasowy 1 dzień (9:00-16:30)
Cena: 490 PLN + VAT
W cenie szkolenia Materiały szkoleniowe, przerwy kawowe, lunch
Rodzaj certyfikatu

Imienny certyfikat uczestnictwa

Data rozpoczęcia Data zakończenia Miejsce Zarezerwuj kurs
Kraków Zarezerwuj teraz
Poznań Zarezerwuj teraz
Warszawa/Poznań Zarezerwuj teraz