Dwudniowe warsztaty dla audytów bezpieczeństwa żywności spełniające wymagania dwóch najpopularniejszych standardów: BRC 8 i IFS 6.1
O szkoleniu…
Dzień 1 – nowe wymagania BRC Global Standard for Food Safety wydanie 8 i IFS Food Safety 6.1
Dzień 2 – warsztat z zakresu auditowania wewnętrznego bezpieczeństwa żywności
Potrzebujesz tego kursu, jeśli...
Chcesz prowadzić skuteczne audity wewnętrzne bezpieczeństwa żywności zgodne z najnowszymi wymaganiami BRC 8 lub IFS 6.1. Chcesz nauczyć się rzetelnie przygotowywać, przeprowadzać i raportować audity wewnętrzne
Posiadasz w organizacji wdrożony standard BRC 7 (lub wcześniejszy) i rozważasz certyfikację wg wymagań BRC 8
Posiadasz w organizacji wdrożony standard IFS 6.0 (lub wcześniejszy) i rozważasz certyfikację wg wymagań IFS 6.1
Nauczysz się…
O kryteriach auditu wg IFS 6.1 i BRC 8
Jak interpretować obecne i nowe wymagania oraz jak wpływają one na organizację pracy
Jakie są wymagania w zakresie Food Defense i Food Fraud (Zafałszowania, oszustwa i autentyczności żywności)
Zastosowanie metod HACCP, TACCP, VACCP do redukcji ryzyka, zagrożeń i podatności
Jak standardy odnoszą się do strategii organizacji
Przeprowadzać i dokumentować audyty systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności
Opracowywać rzetelne i komunikatywne ustalenia oraz wnioski z auditu adekwatne do celów organizacji i wymagań normy
Stosować zasady obowiązujące auditora (postawa osobista, zasady etyczne)
Wykorzystać wiedzę z zakresu metod i technik auditowania systemów zarządzania.
Dla kogo?
Pełnomocnicy Systemu Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności
Audytorzy Wewnętrzni
Liderzy Procesów i Kierownicy w sektorze spożywczym
Osoby zaangażowane w proces zapewnienia bezpieczeństwa produkcji żywności
Szkolenia powiązane
· Certyfikowany pełnomocnik i specjalista HACCP
· Nowe Wymagania ISO 22000:2018 i FSSC 22200 4.1
· Audytor wewnętrzny wg ISO 22000:2018 i FSSC 22000 4.1
· Audytor Wewnętrzny BRC Packaging and Packaging Materials 5
· Wymagania Food Fraud i Food Defence
Zakres czasowy: |
2 dni (9:00-16:30) |
Cena: |
990 PLN + VAT |
W cenie szkolenia: |
Materiały szkoleniowe, przerwy kawowe, lunch |
Rodzaj certyfikatu: |
Imienny certyfikat audytora wewnętrznego bezpieczeństwa żywności
|