Audytor wewnętrzny bezpieczeństwa żywności BRC 8 i IFS 6.1

Dwudniowe warsztaty dla audytów bezpieczeństwa żywności spełniające wymagania dwóch najpopularniejszych standardów: BRC 8 i IFS 6.1 

O szkoleniu…
Dzień 1 – nowe wymagania BRC Global Standard for Food Safety wydanie 8 i IFS Food Safety 6.1
Dzień 2 – warsztat z zakresu auditowania wewnętrznego bezpieczeństwa żywności 

Potrzebujesz tego kursu, jeśli...

Chcesz prowadzić skuteczne audity wewnętrzne bezpieczeństwa żywności zgodne z najnowszymi wymaganiami BRC 8 lub IFS 6.1. Chcesz nauczyć się rzetelnie przygotowywać, przeprowadzać i raportować audity wewnętrzne
Posiadasz w organizacji wdrożony standard BRC 7 (lub wcześniejszy) i rozważasz certyfikację wg wymagań BRC 8
Posiadasz w organizacji wdrożony standard IFS 6.0 (lub wcześniejszy) i rozważasz certyfikację wg wymagań IFS 6.1
 
Nauczysz się…
 
O kryteriach auditu wg IFS 6.1 i BRC 8
Jak interpretować obecne i nowe wymagania oraz jak wpływają one na organizację pracy
Jakie są wymagania w zakresie Food Defense i Food Fraud (Zafałszowania, oszustwa i autentyczności żywności)
Zastosowanie metod HACCP, TACCP, VACCP do redukcji ryzyka, zagrożeń i podatności
Jak standardy odnoszą się do strategii organizacji
Przeprowadzać i dokumentować audyty systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności
Opracowywać rzetelne i komunikatywne ustalenia oraz wnioski z auditu adekwatne do celów organizacji i wymagań normy
Stosować zasady obowiązujące auditora (postawa osobista, zasady etyczne)
Wykorzystać wiedzę z zakresu metod i technik auditowania systemów zarządzania.
 
Dla kogo?
Pełnomocnicy Systemu Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności
Audytorzy Wewnętrzni
Liderzy Procesów i Kierownicy w sektorze spożywczym
Osoby zaangażowane w proces zapewnienia bezpieczeństwa produkcji żywności
 
Szkolenia powiązane 
·        Certyfikowany pełnomocnik i specjalista HACCP
·        Nowe Wymagania ISO 22000:2018 i FSSC 22200 4.1
·        Audytor wewnętrzny wg ISO 22000:2018 i FSSC 22000 4.1
·        Audytor Wewnętrzny BRC Packaging and Packaging Materials 5
·        Wymagania Food Fraud i Food Defence

Zakres czasowy: 2 dni (9:00-16:30)
Cena: 990 PLN + VAT
W cenie szkolenia: Materiały szkoleniowe, przerwy kawowe, lunch
Rodzaj certyfikatu:

Imienny certyfikat audytora wewnętrznego bezpieczeństwa żywności

Data rozpoczęcia Data zakończenia Miejsce Zarezerwuj kurs
Warszawa Zarezerwuj teraz
Warszawa/Poznań Zarezerwuj teraz
Łódź Zarezerwuj teraz
Warszawa Zarezerwuj teraz
Warszawa Zarezerwuj teraz
Warszawa Zarezerwuj teraz
Kraków Zarezerwuj teraz
Poznań Zarezerwuj teraz
Warszawa / Łódź Zarezerwuj teraz